Nav Hagyományos Árverés

August 3, 2022
A tavalyi év érdekes rekordokat is hozott. Az árverésre került vagyontárgyak között például az ingóságok körében 18 millió forint értékű gépjármű bírt a legmagasabb becsértékkel, de a kisebb értékű ingóságok között előfordult jó minőségű alacsonyabb becsértékű (1000 forint körüli nagyságrendű) ruhanemű is. Az értékesítésre kerülő ingatlanok esetében ugyanakkor több esetben is előfordult a 20 millió forintot meghaladó kikiáltási ár. A NAV megyei szóvivője ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy nem minden a kikiáltási ár, hiszen a tapasztalatok szerint nemritkán előfordul az is, hogy a meghirdetett tételek annak ellenére nem keltik fel a licitálók érdeklődését, hogy az elektronikus árverés lényegében egész országos piacot nyit meg egy-egy eljárás keretében. A licit menete Az árverést az adóhivatal hirdetmény útján tűzi ki, amelyet az Elektronikus Árverési Felületen () jelentet meg, legalább 15 nap időtartamra. A minimumár a becsérték 50 százaléka (gépjárművek esetében a minimumár ennél magasabb is lehet).

Árverés - Körfűrészek, egyéb faipari gépek és Still targonca kalapács alatt | Erdő-Mező

Tizennyolcmilliós luxusautó, több tízmilliós házak, lakások is szerepeltek a NAV árverési listáján az elmúlt esztendőben. A tapasztalat szerint egyre többen vállalkoznak a licitre. Kaszás Endre (Dunántúli Napló) NAV Baranya Megyei Adóigazgatósága 693 tételt árverezett elektronikus felületen az elmúlt egy esztendőben. Az adóhatóság tapasztalata szerint nemcsak az árverések száma emelkedett, hanem az emberek érdeklődését is felkeltette a speciális vásárlás lehetősége. Különösen azért, mert a korábbi gyakorlattal szemben az elektronikus árveréseken személyes jelenlét nélkül, egyenlő vetélytársként lehet versengeni egy-egy tételért. – A NAV tapasztalatai szerint az ilyen módon értékesített vagyontárgyak a hagyományos árverésekhez képest magasabb, általában a végrehajtó által meghatározott becsértékhez közeli vételáron kelnek el. Tapasztalható továbbá, hogy az árverésen licitálók és a legmagasabb ajánlatot tevők között egyre nő azoknak az aránya, akik nem "hivatásszerűen" az árverésen megvett vagyontárgyak továbbértékesítéséből jutnak jövedelemhez – mondta megkeresésünkre Barlai Krisztina, a NAV Baranya Megyei Adóigazgatóságának sajtóreferense.
nav hagyományos árverés

Bővebben a NAV oldalán >>> Still R70-25 emelővillás targonca Becsérték: 1 600 000 HUF Minimál ajánlat: 800 000 HUF Készítés/gyártás ideje: 1996 Egyéb infó: gázüzemű, Taurus 23X9 gumikkal, Az elárverezett vagyontárgyakért a NAV jótállással nem tartozik. A megtekintés során a résztvevők által nem észlelt vagy fel nem ismerhető rejtett hibákért, a vagyontárgy esetlegesen előforduló vélt vagy valós hiányosságaiért az adóhatóság felelősséget nem vállal. Linoincibile SCM2200 kombinált gyalugép Árverés meghirdetése: 2014-08-01 10:52 Árverés kezdete: 2014-09-01 08:00 Árverés befejezése: 2014-09-04 21:00 Ügyintéző: Sipkovits Balázs (NAV Győr-Moson-Sopron megyei Adóigazgatósága, Végrehajtási Osztály 1. ) Ügyintéző telefon: 06(96)522337 Az árverezett tétel megtekinthető, hely: Mecsér, előzetes jelentkezés esetén! Az árverezett tétel megtekinthető, idő: 2014-08-28 13:00-tól 2014-08-28 14:00-ig Fajta, jelleg: kombinált gyalugép Állapot: használt Készítés/gyártás ideje: Egyéb infó: Linoincibile SCM2200 típusú kombinált gyalugép, 500 mm vágószélesség, nagy súlyú, zöld színű, azonosító nincs.

Árverések | Patona és Társa Végrehajtó Iroda

  1. Döre Vendégház - Bakonyszentlászló Önkormányzati Weboldala - Információ
  2. Penny nyitvatartás zalaegerszeg 8
  3. Boldog mikulást gif youtube
  4. Nav hagyományos árverés
  5. BAMA - Luxusautó, értékes ingatlan a NAV árverésén
  6. Xiaomi mi 9se ár 15
retro férfi rövidnadrág

Így vehet autót, lakást féláron - Napi.hu

Az ingóság méretei pontosan nem ismertek, elszállítás a vevő feladata! Inga fűrész Az árverezett tétel megtekinthető, idő: 2014-08-25 10:45-től 2014-08-25 11:15-ig Becsérték: 640 000 HUF Minimál ajánlat: 320 000 HUF Egyéb infó: hidraulikával-körfűrészlappal, 3 Kw-os villanymotorral, 6 m-es görgős asztallal, külső vezérléssel, kiemelkedő körfűrésszel, Az elárverezett vagyontárgyakért a NAV jótállással nem tartozik. A megtekintés során a résztvevők által nem észlelt vagy fel nem ismerhető rejtett hibákért, a vagyontárgy esetlegesen előforduló vélt vagy valós hiányosságaiért az adóhatóság felelősséget nem vállal. Hasító körfűrész Egyéb infó: 5 Kw-os villanymotorral- asztallal, Fimec 2, 2 Kw-os villanymotoros porelszívóval, Az elárverezett vagyontárgyakért a NAV jótállással nem tartozik. A megtekintés során a résztvevők által nem észlelt vagy fel nem ismerhető rejtett hibákért, a vagyontárgy esetlegesen előforduló vélt vagy valós hiányosságaiért az adóhatóság felelősséget nem vállal. Körfűrész Árverés meghirdetése: 2014-08-01 11:18 Fajta, jelleg: körfűrész Készítés/gyártás ideje: 1997 Egyéb infó: Arnex As által gyártott körfűrész, forgatható vágókorong, 5500 W teljesítmény, azonosító száma nincs.

A NAV minden évben több ezer aukciót szervez, mely során a legkülönbözőbb termékekre lehet licitálni - és szerencsés esetben akár féláron megvenni őket. 2011-ben például közel 2300 sikeres árverése volt az adóhatóságnak, 2012-ben ez a szám megközelítette a 2700-at, idén pedig egy nagyobb megugrást mérhetünk, hiszen az október 24-i adatok szerint már 4124 sikeres aukción vannak túl. A hatóságnak komoly bevétele is van ezekből, hiszen csak idén már 1, 3 milliárd forint feletti értékben sikerült vevőket találni (erről bővebben lásd táblázatunkat). A NAV tájékoztatása szerint az ingóárverések túlnyomó többségére az állami adóhatóság végrehajtási eljárásai keretében kerül sor, ennél kisebb arányban árverezik el a NAV vám- és pénzügyőri, valamint bűnügyi szakterülete eljárásai során a NAV rendelkezése alá került ingóságokat. Elektronikus Árverések alakulása 2013. év január 1-től - október 24-ig kategóriánként: Ingó Üzletrész Ingatlan Vámszakmai (ingó) Sikeres árverések száma (db) 3452 9 174 489 Az árveréseken értékesített vagyon becsértéke (E Ft) 1258003 16870 325717 171999 Az árveréseken értékesített vagyon vételára (E Ft) 924123 8452 235062 152235 Forrás: NAV Az aukciókon a minimálárat általában a becsérték - amit a lefoglalásakor a végrehajtó ügyintéző állapít meg a piaci értéket figyelembe véve - 50 százalékában szabják meg.

Az elektronikus árverések nyilvánosak, az árverezők azonban anonim statuszban maradnak a rendszerben. Az árverezők véletlenszerű álneveket kapnak minden egyes árverésre. A nyertes árverező nyilvántartásba kerül az árverési jegyzőkönyvben, de ez a jegyzőkönyv nem nyilvános. Az árveréseken való részvételhez először a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar által üzemeltetett Elektronikus Árverési Rendszerbe () történő regisztráció szükséges. A regisztrációnak egyszeri 6. 000, - Ft-os díja van, melyet követően az árverési oldalon országos szinten tud árveréseken részt venni. A regisztráció csak személyesen vagy szabályos meghatalmazott útján lehetséges, online nem intézhető. A regisztrációt irodánknál ügyfélfogadási időben tudja elvégezni. A regisztrációt követően kapott felhasználói szerződésen találja meg a bejelentkezéshez szükséges felhasználói nevet. Jelszavát a regisztrációkor megadott e-mail címre érkező e-mailben található linkre kattintva saját maga állíthatja be. Magányszemélyként történő regisztrációhoz szükséges adatok és dokumentumok: telefonszám működő e-mail cím személyazonosság igazolására alkalmas igazolvány lakcímkártya adóazonosítót tartalmazó hatósági igazolvány - 6.

vérömleny-műtéti-eltávolítása