Public Odata Feeds

August 3, 2022

A Visual Studio válassza a Build | Megoldás összeállítása (F6) a menüsávból. Ezzel létrehozza a fájlt a projekthez. Alapértelmezés szerint ez a projekt bin\Debug mappájába kerül. Hozzon létre egy [My Documents]\Power BI Desktop\Custom Connectors könyvtárat. Másolja ebbe a könyvtárba a bővítményfájlt. Jelölje be a (Nem ajánlott) > > Bármely bővítmény betöltésének engedélyezése ellenőrzés vagy figyelmeztetés nélkül a Power BI Desktop (FájlLehetőségek és beállításokBeállításokBiztonságAdatbővítmények > > alatt). Indítsa újra a Power BI Desktopot. Az Adatok beszúrása > párbeszédpanel megnyitásához válassza a További adatok lekérte lehetőséget. A bővítményt úgy keresheti meg, hogy beírja a nevét a keresőmezőbe. Válassza ki a függvény nevét, majd válassza a Csatlakozás. Megjelenik egy külső féltől származó üzenet – a folytatáshoz válassza a Folytatás lehetőséget. Megjelenik a függvényhívási párbeszédpanel. Adja meg a szolgáltatás gyökér URL-címét (), majd kattintson az OK gombra. Mivel most először fér hozzá ehhez az adatforráshoz, a rendszer kérni fogja a hitelesítő adatokat.

  1. Power Query OData-adatcsatorna-összekötő - Power Query | Microsoft Docs
  2. Young Mother Feeds The Baby On A Bench In The Park. Mom Breastfeeding Baby In Public Place Royalty Free Stock-fotók, Képek és Stock-fotózás. Image 140588871.
  3. TripPin 4 – Adatforrás elérési útjai - Power Query | Microsoft Docs

Power Query OData-adatcsatorna-összekötő - Power Query | Microsoft Docs

Előfeltételek Az összekötő használatához Digital Construction Works Integrations Platform-előfizetés szükséges. További információ:. A céges információkért látogasson el ide. A Digital Construction Works (DCW) integrációs platform felhasználói egy JSON-webtoken-t (JWT) kérhetnek a projekt rendszergazdájától, hogy a DCW Elemzések használva hozzáférjenek az adatokhoz. A felhasználók ezután az OData API dokumentációját követve csatlakozhatnak a szolgáltatásban használni kívánt Power BI. Támogatott képességek Importálás Csatlakozás A DCW Elemzések OData API-hoz a Power Query Desktopból DCW-Elemzések a következő lépésekkel csatlakozhat: Az Adatok le Power BI Desktop alatt válassza a Digital Construction Works Elemzések összekötőt az Online szolgáltatások közül. Az Elemzések API URL-címében adja meg annak az OData API-nak az URL-címét, amelyhez csatlakozni szeretne. A-t kell használnia, és az URL-címben szerepelnie kell a projekt teljes URL-címének és terméknevének. A lekérdezési sztring paramétereiben is megadhatja a karakterláncot, ha az URL-cím erre kéri.

Cserélje le az aktuális tartalmat az exportált függvény hívására. (") Az M Query segédprogram elindításához kattintson a Start gombra. A <> fájllal tesztelheti a bővítményt anélkül, hogy üzembe Power BI Desktop a fájl bin mappájában. A Start gomb (vagy az F5 billentyű lenyomása) kiválasztása automatikusan lefordítja a bővítményt, és elindítja az M Query segédprogramot. A lekérdezés első futtatása hitelesítőadat-hibát ad vissza. A Power Query az üzemeltető alkalmazás ezt a hibát hitelesítőadat-kérésre konvertálná. Ebben Visual Studio hasonló kérést kap, amely felhívja a adatokat arra, hogy melyik adatforrásból hiányoznak a hitelesítő adatok, valamint az adatforrás elérési útját. Válassza ki az adatforrások elérési útjának () legrövidebb elérési útját – ezzel az elérési út alatt található összes URL-címre alkalmazza a hitelesítő adatait. Válassza a Névtelen hitelesítő adatok típusát, majd a Hitelesítő adatok beállítása lehetőséget. Kattintson az OK gombra a párbeszédpanel bezárásához, majd válassza ismét az Indítás gombot.

Young Mother Feeds The Baby On A Bench In The Park. Mom Breastfeeding Baby In Public Place Royalty Free Stock-fotók, Képek és Stock-fotózás. Image 140588871.

Ellenőrizze, hogy a legrövidebb URL-cím van-e kiválasztva, majd válassza a Csatlakozás. Figyelje meg, hogy egy egyszerű adattábla helyett megjelenik a kezelő. Ennek az az oka, hogy az függvény olyan speciális metaadatokkal jelölt táblát ad vissza, amelyről a Power Query a felhasználói élményben tisztában van. Ez az útmutató bemutatja, hogyan hozhat létre és szabhat testre saját navigációs táblázatot egy későbbi leckében. Jelölje ki a Me táblát, majd válassza az Adatok átalakítása lehetőséget. Figyelje meg, hogy az oszlopokhoz már hozzá vannak rendelve típusok (a legtöbben). Ez a mögöttes függvény egy másik funkciója. Ha megnézi a kérelmeket a Fiddlerben, láthatja, hogy lekérte a szolgáltatás $metadata dokumentumát. A motor OData-implementációja automatikusan meghatározza a szolgáltatás sémáját, adattípusát és kapcsolatait. Összegzés Ez a lecke végigkérte az kódtár függvényen alapuló egyszerű összekötő létrehozásának folyamatán. Amint láthatta, nagyon kevés logikára van szükség egy teljesen működőképes összekötő engedélyezéséhez az alap OData függvényen.

A hitelesítő adatok azonosításának részletes magyarázatát a Hitelesítés kezelése című fejezet Adatforrás elérési útjai szakaszában láthatja. Adatforrás elérési útjai Az adatforrás-függvények a kiértékelés során használt hitelesítő adatokat az Adatforrás fajtája és az Adatforrás elérési útja értékek alapján történő kereséssel azonosítják. Az előző leckében megosztott két adatforrás-függvényt, mindkettőt egyetlen paraméterrel. ["TripPin"] shared = placeType(TripPinImpl, type function (url as) as any); ["TripPin", Publish="lish"] shared ntents = placeType(TripPinNavTable, type function (url as) as any); Amikor első alkalommal futtat egy olyan lekérdezést, amely az egyik függvényt használja, egy legördülő menüt kap a hitelesítő adatokhoz, amellyel kiválaszthatja az elérési utat és a hitelesítési típust. Ha újra futtatja ugyanazt a lekérdezést ugyanazokkal a paraméterekkel, az M-motor megtalálja a gyorsítótárazott hitelesítő adatokat, és nem jelenik meg a hitelesítő adatokra vonatkozó kérdés.

TripPin 4 – Adatforrás elérési útjai - Power Query | Microsoft Docs

Megjelenik egy lekérdezés-végrehajtási állapot párbeszédpanel, végül pedig egy Lekérdezés eredménye tábla, amely a lekérdezésből visszaadott adatokat mutatja. Kipróbálhat néhány különböző OData URL-t a tesztfájlban, hogy lássa, milyen eredményeket ad vissza a rendszer. Például: () A fájl tartalmazhat egyetlen utasításokat, let utasításokat vagy teljes szakaszdokumentumokat. Source = ("), People = Source{[Name="People"]}[Data], SelectColumns = lectColumns(People, {"UserName", "FirstName", "LastName"}) SelectColumns Nyissa meg a Fiddlert a HTTP-forgalom rögzítéséhez, és futtassa a lekérdezést. Az adategyesítési tárolófolyamat által létrehozott különböző adatokat kell látnia. Láthatja, hogy a szolgáltatás gyökér URL-címének elérése 302-es állapotot és átirányítást ad vissza az URL hosszabb verziójára. A következő átirányítások egy másik viselkedés, amely az alapkönyvtár függvényeiből "ingyenesen" lekért. Ha megnézi az URL-címeket, láthatja a utasítással történt lekérdezésátcsatolást SelectColumns.

  1. Tárkonyos csirkeragu leves nosalty
  2. Ajka ügyeletes gyógyszertár
  3. Power Query OData-adatcsatorna-összekötő - Power Query | Microsoft Docs
  4. Ja! 16+ Sannheter du Ikke Visste om Palik László Marsi Anikó Fiatalon? Az ügyben egy közeli ismerősük nyilatkozott, ebben a cikkben olvashatod.
  5. Doktor úr helyesen
  6. Minecraft hd skinek lányoknak
  7. Kerek köves gyémánt kirakók Archívum - Kézimunkahobby
  8. Check engine mit jelent
  9. Nyíregyháza kodály zoltán általános isola 2000
  10. 5 trükk kisméretű fürdőszobák rendszerezéséhez / Otthon magazin
  1. Legfinomabb gofri recept
  2. Gamer szék 150 kg
  3. Dr sarah itam youtube
  4. Berényi miklós rákos
  5. Zsákrugós matrac 160x200
  6. Női levis polo ralph lauren
  7. Szent flórián gyógyszertár
  8. Szja adó bevallás
  9. Harry potter jel
  10. Arkad padthai nyitas
  11. Www tuttifrutti hu magyar
  12. Kezdőknek fogyókúrás étrend táblázat
  13. Fém ágykeret 160x200
  14. Kos görög sziget 2
sikeres-nők-magazin